Kasko Araç Değer Kaybını Karşılar Mı?

 Kaza sonrası değer kaybı oluşan araç tek olmayabilir. Kazada kusurlu olan kişilerin aracında da değer kaybı meydana gelmiş olabilir. Fakat trafik sigortası bir tarafın araç değer kaybını karşılar. Bu kişi gerçekleşen kazada kusuru olmayan ya da kusur oranı düşük olan kişidir.

  Genel olarak kasko poliçeleri, onarım sebebi ile oluşan araç değer kaybını karşılamaz. Bu durumdan dolayı  kasko sigortasından araç değer kaybı talebinde bulunulamaz. Fakat bazı sigorta firmaları, araç değer kaybı güvencesini kasko kapsamına dahil eder.



Araçta Oluşan Değer Kaybını Talep Etme Koşulları

  Kazaya karışan araç sahiplerinin değer kaybı talep edebilmeleri için bazı koşullar vardır. En başta, araçta değer kaybına yol açan kazada karşı taraf asli kusurlu olmalıdır, yani kişi kendi kusurluysa aracında oluşan değer kaybını kazaya karışan diğer araç sahibinden talep edemez.

  Değer kaybı talebinin iki senelik zaman aşımı süresi vardır. Bu demek oluyor ki; araç sahibi aracının değer kaybına uğradığını öğrendiği andan itibaren iki sene ve her durumda da kazadan itibaren on sene sonrasında bu talep etme hakkını kaybeder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç Değer Kaybı Başvuru Dilekçesi Örneği

Ticari Gelir Kaybı Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Araç Değer Kaybı Davası